SEVİNCİN RENGİ
Sıradan hayat içinde duygu ve duyarlılığıyla fark edilen Zeliha’yla birlikte nefes alıp veririz. Komşusu Sevinç ablanın suskun, sade yaşantısında gizlenmiş olan değişik renkleri bulup çıkarmıştır Zeliha. Hayata bu renklerle bakmaya çalışır. Günlük yaşantının içinde, ayrıntılardaki derin anlamların peşindedir ya da olaylara kendisi müdahale ederek anlamlandırmaya çalışır.
Sevinç ablanın çocukluğuna dayanan gizemli olaylar, Zeliha’nın bir fotoğrafı Sarıgöl gazetesi çevresindekilere anımsatmasıyla çözülür. Gazetede ondan da söz edilir. Günün konusu olur. Kendisinden başka, Sevinç ablanın hayatındaki değişikliği de yaratmıştır Zeliha.
Aile içinde ise büyüklerin başlattığı gerginlikleri, ağabeyi Mehmet’le birlikte gidermişler, yeniden sakin bir ortam yaratmışlardır. İstedikten sonra, çocukların başaramayacakları şey olmadığını, kendilerini ifade edebilecekleri fırsatları kolladıklarını anlarız. Manisa’dan Yenişakran’a tatile gelmelerinin, farklı ortamlarda, değişik insanları tanımanın etkisiyle gelişmiştir bu duyarlılıklar… İzmir Buca’da yaşayan Belma ile arkadaş olmaları da Zeliha’ya kendi rengini bulması konusunda esin vermiştir. Engelli Gülsüm ve annesini de kahramanımız Zeliha’nın yardımseverliği dolayısıyla tanırız.
Bu romanı okuduktan sonra, hayatın yetişkinlerden çok çocuklar tarafından yönlendirildiğini görebiliriz.
Her çocuk bir kahramandır!
"Manisa’da yaşayan bir aileye konuk oluyoruz ‘Sevincin Rengi’nde; Zeliha, ağabeyi Mehmet, kardeşi Buse, annesi ve babasının gündelik yaşamlarına tanıklık ediyoruz.
Manisa’nın sokaklarını, tarihini, yöresel zenginliklerini ve yöresel lezzetleri de anlatan romanda pekmez yapımı tarifi bile var… İyi okumalar.”
Mavisel YENER
Sayfa Sayısı: 304 Sayfa
Ebat: 13x19 cm